По всій країні відбуваються відключення світла: Українцям пояснили причину

По всій країні відбуваються відключення електроенергії через падіння частоти в енергосистемі з поки невідомої причини.Про це повідомляє енергетична компанія ДТЕК в Telegram, зазначивши при цьому, що причини зниження частоти з’ясовують фахівці "Укренерго", передають Патріоти України.

"30 травня з 13:28 по всій країні відбуваються відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України", - йдеться у повідомленні. Станом на 14:32 "Укренерго" надав дозвіл на відновлення електропостачання.

В компанії "Укренерго" повідомили, що близько 13.00 в енергосистемі аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей.

"Наразі триває заживлення споживачів. Постачання електроенергії всім споживачам буде відновлено у найближчі години", - йдеться у повідомленні.

В компанії зазначили, що розпочато розслідування причин інциденту. "Окремо наголошуємо, що відключення відбулися через технічні причини та не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі", - підкреслила прес-служба.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...