По всій країні відбуваються відключення світла: Українцям пояснили причину

По всій країні відбуваються відключення електроенергії через падіння частоти в енергосистемі з поки невідомої причини.Про це повідомляє енергетична компанія ДТЕК в Telegram, зазначивши при цьому, що причини зниження частоти з’ясовують фахівці "Укренерго", передають Патріоти України.

"30 травня з 13:28 по всій країні відбуваються відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України", - йдеться у повідомленні. Станом на 14:32 "Укренерго" надав дозвіл на відновлення електропостачання.

В компанії "Укренерго" повідомили, що близько 13.00 в енергосистемі аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей.

"Наразі триває заживлення споживачів. Постачання електроенергії всім споживачам буде відновлено у найближчі години", - йдеться у повідомленні.

В компанії зазначили, що розпочато розслідування причин інциденту. "Окремо наголошуємо, що відключення відбулися через технічні причини та не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі", - підкреслила прес-служба.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...