По всьому світу обвалилися ціни на ключовий продукт: Яка причина і що буде далі

Ціна на цукор впала до найнижчого рівня з жовтня 2022 року через розпродаж на світових ринках та збільшення поставок з Бразилії. Перспективи збільшення виробництва в Індії також покращують пропозицію цукру на ринку. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України

Зазначається, що вартість контрактів на цукор-сирець впала на 2,5%, досягнувши 17,64 центів за фунт (0,45 кг). Це сталося на тлі розпродажу на світових ринках та збільшення пропозиції від основних виробників.

Бразилія, найбільший у світі виробник цукру, експортувала близько 20 мільйонів тонн цукру з початку року до липня, що на 40% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. За словами провідного аналітика Covrig Analytics Клаудіу Ковріга, ринок може залишатися під тиском через великий обсяг бразильських спотових поставок та рішення інвесторів залишатися короткими.

Темпи експорту можуть призупинитися з листопада по грудень або навіть раніше, якщо сезон дощів розпочнеться вчасно в жовтні. Це може вплинути на обсяги постачання цукру з Бразилії, але поки що ринок зберігає позитивні очікування щодо пропозиції.

Індія, другий за величиною виробник цукру-сирця, також готується збільшити виробництво завдяки сприятливому сезону мусонних дощів. За даними Метеорологічного департаменту Індії, кількість дощів впродовж літа на 6% перевищує норму, що створює сприятливі умови для збільшення врожаю цукрової тростини.

Падіння цін на цукор-сирець відбулося на тлі загального падіння світових акцій. Ринки переживають період нестабільності, і інвестори намагаються мінімізувати ризики, що також впливає на ціну цукру.

Згідно з Клаудіу Коврігом, рішення фондів залишатися короткими також чинить тиск на ринок. Це означає, що інвестори очікують подальшого зниження цін, що може спричинити додаткові розпродажі та ще більше падіння вартості контрактів на цукор.

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...

В Україні стрімко здорожчають популярні продукти: Ось на яку вартість очікувати

середа, 7 серпень 2024, 9:32

До кінця літа 2024 року ціни на крупи можуть зрости на 3-5%, а на хліб – на 4-6% через зростання цін на електроенергію та сировину. Споживачам варто бути готовими до подальшого підвищення вартості цих продуктів. Про це розповіла науковиця Інституту агр...