Починаючи із листопаду: "Белэнерго" відмовилось постачати електроенергію в Україну

Білоруська енергетична компанія ГПО "Белэнерго" проінформувала своїх партнерів, що починаючи з листопада 2021 року не постачатиме електроенергію в Україну. Про це повідомила член колегії Державної інспекції ядерного регулювання України, експерт з питань енергетики Ольга Кошарна на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Кошарна опублікувала скан-копію відповідного документа з авторством генерального директора білоруського державного виробничого об'єднання Павла Дрозда.

Цитата

"Белэнерго" повідомляє, що з листопада 2021 року постачання електронної енергії в ОЕС України на основі раніше укладених рамкових контрактів не здійснюватиметься. Укладання нових рамкових контрактів також не планується", - йдеться в листі.

Відповідний лист отримали українські компанії-учасники ринку електричної енергії. Кошарна зазначила, що лист датований сьогоднішньою датою й попри те, що імпорт Білорусі 8 листопада відбувається, надалі його вже не буде. "Лист від сьогодні, на ньому є дата. Сьогодні здійснюються, завтра вже не буде", - пояснила Кошарна.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...