Починаючи вже з травня: Україну очікує тимчасове скорочення окремих соціальних витрат, - Офіс президента

У другому кварталі 2022 року очікується істотне недовиконання держбюджету і допускається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних витрат, починаючи з травня. Про це повідомляє Офіс президента, передають Патріоти України.

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з членами Кабінету міністрів і представниками офісу глави держави про стан виконання держбюджету на поточний рік і введення ембарго на торгівлю з Росією.

Як розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, у першому кварталі держбюджет вдалося виконати на 110%. Цьому сприяли результати перших двох місяців цього року та авансові податкові надходження.

У другому кварталі, за словами глави уряду, в результаті військового вторгнення Росії прогнозується істотне недовиконання державного бюджету України.

Учасники наради обговорили можливі джерела наповнення скарбниці. Зокрема, це донорська допомога, спеціальні права запозичення МВФ і т. д.

При несприятливому розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних витрат, починаючи з травня. Для недопущення реалізації такого сценарію, як зазначили учасники зустрічі, необхідно якнайшвидше запустити роботу вітчизняної економіки - як важкої промисловості, так і малого й середнього бізнесу.

Також президент дав уряду доручення формалізувати припинення товарообігу України з Росією. Фактично імпортні та експортні операції з РФ повністю зупинилися з початком війни.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...