Подачка для народу, але з одним "але": Кабмін знизив тариф на електроенергію для населення

Кабінет міністрів знизив тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт-год, до 1,44 грн за кВт (з нинішніх 1,68 грн). Нові правила запрацюють з 1 жовтня, зазначають Патріоти України.

Водночас для тих українських сімей, які споживають понад 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін.

Як зазначив під час засідання уряду міністр енергетики Герман Галущенко, постанова Кабміну запроваджує фінансову модель покладання спеціальних обов'язків (ПСО).

За його даними до 250 кВт-год на місяць споживають близько 80% домогосподарств в Україні. "Можливість зниження тарифу насправді досягається через запровадження нової моделі ПСО. Така модель в Україні запроваджується вперше і передбачає посилення ролі держави через державні генеруючі компанії, зокрема, "Укргідроенерго" та "Енергатом", які стають ключовими учасниками її реалізації", - додав він.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...