"Подарунок" "під ялинку": В одній з областей України урізали субсидії - отримали 24 гривні

У Черкаській області жителі масово поскаржились на зменшення суми субсидій, порівняно з попередніми роками. Деяким сім'ям замість 800 грн прийшли 24 грн. Про це повідомляє місцевий сайт "Про все". Черкащани щодо такої проблеми намагались звернутися в управління праці та соціального захисту, але через карантин воно тимчасово не працює, передають Патріоти України.

"Раніше батьки отримували загалом 800 гривень субсидії, а у жовтні на двох прийшла нова сума – 24 гривні. Спробували піти в управління соціального захисту й з’ясувати в чому річ, але зараз там карантин. Коли його скасують – невідомо. Може аж у квітні, коли закінчиться опалювальний сезон", – розповіла 37-річна Тетяна з Чорнобаю.

Мешканець Кам’янки Валентин Іванченко поскаржився, що у жовтні отримав менше грошей, аніж у 2019 році. За його словами, раніше тільки на опалення субсидія становила 2400 грн, а тепер ті самі гроші йдуть на всі послуги ЖКГ, зокрема з водою та електрикою.

"Газовий котел цілий день горить на позначці 1,5. Увечері на кілька годин виставляю на 2,5. У хаті 16 градусів. Взимку, за моїми підрахунками, буде 13. Пробував топити дровами, але тепло лише тоді, коли дрова горять. Перегоріли й знову холодно", – розповів чоловік.

Керівниця управління соціального захисту населення Тальнівської РДА Тетяна Маринченко пояснила, що розмір субсидії залежить від ціни на газ, тому щомісяця змінюється.

"У жовтні ціна була 6 гривень 60 копійок. Зараз – 8,54 грн. Тобто в листопаді й субсидія буде більшою. Минулого року ціна була 8,77. Тобто, приблизно, на тому ж рівні. Субсидію ми не виплачуємо з 1 жовтня, а з 16-го. Так уже кілька років. Думаю, споживачі вже звикли до цього й ніяких несподіванок для них немає. Тому говорити про те, що субсидія стала меншою – неправильно", – зазначила чиновниця.

Субсидії можуть змусити повернути в бюджеЗ 2021 року Міністерство фінансів перевірятиме субсидіантів одразу після того, як вони подадуть заяву. Якщо виплату вже призначать, а порушення знайдуть після, усю допомогу доведеться повернути в бюджет

За що можуть забрати гроші:

  • є будинок площею від 200 кв. м або квартира від 120 кв. м;
  • машина віком до 5 років;
  • зробили покупку на суму від 50 тис. грн;
  • останнім часом не платили ЄСВ і не перебували на обліку в Центрі зайнятості.

Нагадаємо, виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Бойко заявив, що електроенергія для населення повинна подорожчати вже в першій половині 2021 року. "Нинішні показники, коли фізичні особи платять по 90 копійок за кіловат (за перші 100 кіловат споживання) є вкрай низькими", – повідомив він.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...