Податкова амністія ще триває: Українцям, які не хочуть легалізувати доходи, розповіли, що з ними буде

В Україні вже другий місяць триває податкова амністія. Деякі громадяни вже скористалися можливістю легалізувати свої кошти, "нажиті непосильною працею", і тепер можуть спати спокійно. А до тих, хто не захоче скористатися наданою державою можливістю "відмити" свої сумнівні доходи, влада обіцяє застосувати більш ефективні засоби, передають Патріоти України.

Керівник ДПС Євген Алєйніков попередив "ухильників", що пояснити походження нажитого їм все одно рано чи пізно доведеться.

"Що буде, якщо не задекларувати доходи? Тоді рано чи пізно ми зустрінемося і попросимо дати відповідь на питання: "Як ви при такому розмірі доходу маєте такі витрати?" І вже зараз періодично ми навіть інформуємо про такі кейси", - поділився Алєйніков в інтерв'ю одному з українських ЗМІ.

При цьому він навів вражаючі цифри, які можуть свідчити про масштаби тіньової зайнятості в Україні і про те, скільки коштів недоотримано бюджетом, принаймні, за останні 10 років.В Україні налічують 27 мільйонів громадян працездатного віку. 11 мільйонів із них за останні 10 років жодного разу «не засвітилися" ні в яких бюджетних платежах.

Звичайно, ніхто, все ці 10 мільйонів не буде вивчати "під мікроскопом" на предмет прихованих доходів, каже Алєйніков. Фіскальні органи та інші служби можуть зацікавитися докладним життєписом приблизно 500 тисяч із цих 10 мільйонів. Тих, які витрачають сотні тисяч, а то й мільйони гривень на великі придбання, але при цьому не декларують ані копійки заробленого.

"Тобто там, де розрив становитиме сотні тисяч гривень. А можливо, і мільйони гривень. Ніяк не менше. Тільки в цьому випадку доцільно застосовувати непрямі методи. Все інше - це буде трата купи ресурсів при дуже низькій ефективності ... Тобто ідея: давайте порахуємо, скільки хліба він купив і з'їв, - ну, це точно не про це", - заспокоїв головний фіскал тих, хто сховав від податків незначні суми.

Втім, якщо минулі нелегальні накопичення ще комусь вдасться приховати, то майбутні вже навряд чи. Фінмоніторинг банків, введення РРО, а також подальша діджіталізація країни та економіки змусять всіх платити податки з кожної заробленої гривні.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...