Податки на "євробляхи" можуть скасувати: У "Слузі народу" задумали несподівані зміни

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олексій Ковальов запропонував звільнити від акцизного податку легкові автомобілі та кузови до них, вантажні автомобілі, причіпи й напівпричіпи, автобуси, а також мотоцикли та мопеди, передають Патріоти України.

Відповідне нововведення передбачає скасування податку до 1 січня 2021 року. Про це свідчить законопроєкт №2342 "Про спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів ЄС".

Документ також пропонує протягом 180 календарних днів з часу набуття чинності законопроєкту не враховувати віковий коефіцієнт під час розрахунку акцизного збору (тільки ставку акцизу й об'єм двигуна).
Крім того, Ковальов ініціює призупинення дії підвищувальних коефіцієнтів до ставок акцизу (для авто віком п'ять-вісім років – коефіцієнта 40, старше восьми років – 50).

Також для спрощення митного оформлення та реєстрації в Україні пропонується для легкових автомобілів тимчасово (на 180 днів) призупинити заборону на ввезення машин, які не відповідають встановленим екологічним нормам (Євро-5).

Ще одним зареєстрованим в парламенті законопроєктом №2345 Ковальов запропонував продовжити ще на 180 днів (з часу набуття чинності закону) звільнення від штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...