Податки на імпорт тепловізорів та безпілотників можуть скасувати: Гетманцев подав ідею

В Україні можуть скасувати податки на ввезення з-за кордону безпілотників, тепловізорів, а також оптичних та коліматорних прицілів. Якщо рішення буде прийнято, ПДВ та ввізне мито буде скасовано і для юридичних, і для фізичних осіб, передають Патріоти України.

З такою ініціативою виступив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев ("Слуга народу"). Він закликав нардепів приєднатися до підписання ініціативи.

"За зверненням волонтерських організацій ініціюю зміни до Податкового кодексу щодо законопроекту про звільнення від ПДВ та мита при ввезенні фізичними та юридичними особами (у тому числі через міжнародні поштові відправлення) БПЛА, оптичних та коліматорних прицілів, тепловізорів", – повідомив Гетманцев. Йдеться про звільнення зазначених товарів від сплати:

  • ввізного мита – 10% від фактурної вартості;
  • податку на додану вартість – 20% фактурної вартості з урахуванням суми ввізного мита.

За його словами, у розробці проекту також брали участь депутати Роман Грищук ("Слуга народу"), Ярослав Железняк ("Голос"), Олександр Ковальчук ("Слуга народу") та представники волонтерських організацій.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...