Податки на ввезення Starlink та генераторів скасовують для всіх: Зеленський підписав закон

В Україні на рівні закону звільнили від ввізного мита та податку на додану вартість (ПДВ) генератори, акумулятори та термінали Starlink, зокрема і для фізосіб та через замовлення поштою, передають Патріоти України.

Також у законодавстві закріпили зберігання до 2000 л пального для генераторів без ліцензій на час воєнного стану. Нові правила набудуть чинності з 1 січня 2023 року.

Відповідні зміни до Податкового та Митного кодексів підписав президент України Володимир Зеленський, повідомив заступник голови комітету з фінансів, податкової та митної політики Ради нардеп Ярослав Железняк ("Голос"). Йдеться про законопроекти № 8196 та 8197, які раніше ухвалили депутати Верховної Ради 331 та 332 голосами відповідно.

Що зміниться

  • Від ПДВ та мита безпосередньо звільняються генератори, акумулятори та Starlink.

"На законодавчому рівні впроваджується ввезення генераторів, іншого обладнання, Starlink без мита та ПДВ. У тому числі для фізичних осіб. Норма діятиме до травня 2023 року", – зазначив Железняк. Таке звільнення також зачепить поштові та експрес-відправлення.

  • На рівні закону закріплюється можливість зберігати пальне для генераторів без ліцензій на час воєнного стану.

Йдеться про зберігання пального для власних потреб – до 2000 л. За більших обсягів платники податків мають подати декларацію до податкової. Водночас фізособам не потрібно отримувати жодних дозволів на зберігання пального.

  • Технічна допомога Energy Community звільняється від ПДВ та мита на ввезення обладнання для відновлення постачання енергії.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...