Податки в Україні стануть такими, як у Євросоюзі: Гетьманцев анонсував виведення економіки з тіні

У мирний час основним джерелом надходжень до бюджету є податки. Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що в Україні планують зробити їх такими ж, як у Євросоюзі. Він нагадав, що українці, які під час війни продовжують працювати, мають робити обов'язкові відрахування державі. передають Патріоти України.

Експерт повідомив, що влада перебуває в парадигмі імплементації законодавства Євросоюзу до законодавства України. Гетманцев зазначив, що в державі є мінімуми та ліміти податкових ставок, а також чітка модель податкової системи загалом.

"Ми наполягатимемо на тому, щоб наші ставки податкові були мінімальними в ЄС. Але все одно в межах прийнятих директивами ЄС. Ми від цього нікуди не подінемось", - зазначив фахівець.

Депутат ВРУ наголосив, що він із колегами наполягатиме на певних перехідних періодах. При цьому не планується замінювати європейський податок на прибуток підприємств будь-яким іншим "винаходом". Він висловив сподівання, що з податковою фантастикою та експериментами у цій сфері покінчено

Данило Гетманцев додав, що тіньовий сектор економіки збільшився під час війни. Влада продумує, як усунити його. Таку мету поставив президент Володимир Зеленський.

"Він зазначив, що у нас люди діляться на тих, хто воює і тих, хто забезпечує воюючих. Тил та фронт. І ніхто не має права не сплачувати податки", - нагадав представник ВРУ.

Гетманцев назвав цифри виконання прибуткової частини бюджету. Виявляється, йдеться про збільшення надходжень за 10 місяців аж на 18% порівняно з минулим довоєнним роком. Він нагадав, що третя українська економіка не працює, а мільйони співгромадян залишили країну.

"Ви уявляєте, скільки крали? Бізнес десь ухилявся від оподаткування. У мирний час, на жаль, цьому сприяла податкова. Але ті заходи, які ми вжили, щоб цього не повторювалося, призвели до певних чітких результатів: детінізації", - цитує Гетманцева "24 канал".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...