Подоляк спростував дату припинення транзиту російської нафти по "Дружбі"

В Офісі Президента спростували раніше поширену інформацію про зупинку транспортування російської нафти до Європи. Там стверджують, що Україна повноцінно буде виконувати свої зобов'язання до завершення дії відповідних угод. Про це повідомив радник Офісу президента Михайло Подоляк, передають Патріоти України з посиланням на телеканал "Ми - Україна".

За його словами, українська сторона виконуватиме свої зобов'язання, закріплені контрактами, до передбаченої дати їх завершення. "Бо це стосується наших двосторонніх відносин із європейськими країнами", - зазначив радник.

Також зауважив, Україна підтримує прагнення Європейської комісії диверсифікувати постачання нафти у деякі країни регіону з метою скорочення чи повної відмови від російської нафти. Таким чином, Україна продовжуватиме здійснювати транзит нафти в країни єврозони до кінця 2029 року.

Транзакції на десятки мільярдів у підвішеному стані: Російським компаніям все складніше проводити платежі з Китаєм

п’ятниця, 30 серпень 2024, 22:40

Деякі російські компанії зіштовхнулися зі збільшенням затримок та зростанням витратами за платежі з торговими партнерами в Китаї. Транзакції на десятки мільярдів юанів залишаються у підвішеному стані. Про це пише Reuters із посиланням на співрозмовникі...

Подоляк спростував дату припинення транзиту російської нафти по "Дружбі"

п’ятниця, 30 серпень 2024, 20:49

В Офісі Президента спростували раніше поширену інформацію про зупинку транспортування російської нафти до Європи. Там стверджують, що Україна повноцінно буде виконувати свої зобов'язання до завершення дії відповідних угод. Про це повідомив радник Офісу...