Подорожчання нафти очікувати не варто: Аналітики Bloomberg розвіяли надії Росії

Ціна нафти марки Brent в ході сьогоднішніх торгів різко впала і ледь перевищує позначку в 40 доларів за барель.​

Аналітики інформаційного агентства Bloomberg слідом за різким зниженням цін на нафту рекомендували не чекати швидкого відновлення котирувань. Ситуація на світовому нафтовому ринку виглядає не надто оптимістично і відразу з кількох причин не дозволить цінам на нафту вирости вище нинішніх значень, передають Патріоти України.

По-перше, країни ОПЕК + не виконують взяті на себе зобов'язання щодо зниження видобутку: на ринку існує дисбаланс і перевищення пропозиції "чорного золота" над попитом. По-друге, на ринку залишається достатня кількість незатребуваної нафти через неповне відновлення економіки після пандемії коронавируса. Наприклад, в Індії в липні - серпні споживання нафти впало на 20% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. А це третій споживач нафти в світі після США і Китаю.

Однак у китайських НПЗ також припасено до 50 млн барелів, закуплених за низькими цінами на початку літа. Більш того, навіть в США середня завантаженість НПЗ становить 81% в порівнянні з 95% в 2019 році. У той же час експерти допускають, що збільшення пасажирських перевезень за допомогою авіаліній може викликати підвищення попиту на "чорне золото". Таким чином, аналітики не віщують швидкого відновлення цін, які будуть перебувати на рівні 40 доларів за барель. У той же час інформаційні агентства повідомили, що ціна нафти марки Brent в ході сьогоднішніх торгів різко впала і ледь перевищує позначку в 40 доларів за барель.

Brent є провідним світовим еталоном цін на нафту Атлантичного басейну. Він використовується для встановлення цін на дві третини світових запасів сирої нафти, що торгуються на міжнародному ринку. Це одна з двох основних базових цін для закупівель нафти у всьому світі, друга - це West Texas Intermediate (WTI).

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...