Подорожувати зі швидкістю думки: У США розробляють гіперзвуковий пасажирський літак

Останнім часом Virgin Galactic почала придивлятися до надзвукових літаків, замість суборбітальних ракет, щоб якомога швидше відправляти мандрівників туди, куди вони хочуть.

Цього ранку підприємство космічного туризму Річарда Бренсона Virgin Galactic представило проект пропонованого надзвукового літака. Компанія стверджує, що остаточна версія транспортного засобу може перевозити від дев'яти до 19 пасажирів і досягати 3 Маха, або пересуватися в три рази швидше, ніж швидкість звуку, повідомляють Патріоти України.

Основним напрямком діяльності Virgin Galactic є бізнес в сфері космічного туризму, який прагне відправляти добре забезпечених клієнтів на край космосу і назад на своїх літаках. Але протягом багатьох років Virgin Galactic також заявляла про свою зацікавленість у використанні своїх космічних технологій для розвитку високошвидкісних подорожей з пункту А в пункт Б. Концепція передбачає використання суборбітальних ракет для переміщення людей з однієї точки Землі в іншу за набагато менший час, ніж в звичайному літаку.
Останнім часом Virgin Galactic почала придивлятися до надзвукових літаків, замість суборбітальних ракет, щоб якомога швидше відправляти мандрівників туди, куди вони хочуть. У травні компанія оголосила про отримання допомоги від НАСА для розробки надзвукових літаків компанії. НАСА має багаторічний досвід роботи з надзвуковими технологіями транспортних засобів, і в даний час агентство працює над створенням «тихого» реактивного двигуна з високим рівнем Маха, який називається X-59 QueSST.

Поряд з поданням нових моделей надзвукового реактивного літака, Virgin Galactic оголошує про ще одне партнерство, цього разу із Rolls-Royce, для розробки двигуна, необхідного для літака. Обидві компанії підписали необов'язковий Меморандум про взаєморозуміння (MOU) для спільної роботи.

Virgin Galactic намалювала кілька деталей для цього літака, зазначивши, що він буде подорожувати на висоті 18 км і що він «допоможе прокласти шлях до використання сучасного екологічно чистого авіаційного палива». Однак залишається багато питань щодо того, скільки часу буде потрібно для розробки літака, а також і скільки все це буде коштувати. При наявності місця для приблизно дюжини пасажирів здається малоймовірним, що ціни на квитки будуть прийнятними для середнього класу. Наприклад, вартість квитка Virgin Galactic на його туристичний космічний літак становить $ 250 000. Компанія заявляє, що надзвуковий реактивний літак може пристосовуватися до індивідуальних планів салону, а також до місць для пасажирів бізнес-класу і першого класу, що вказує на те, що ціна може бути дорогою.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...