Поганий знак для Москви: Країни Балтії повністю відмовилися від електроенергії з Росії - це сталося вперше

Країни Балтії відмовилися від електроенергії з Росії на час випробувань щодо виходу з енергетичного кільця БРЕЛЛ (Білорусія, Росія, Естонія, Латвія і Литва), що запланований на 2025 рік. Про це пише "Комерсант", передають Патріоти України.

Так, Латвія припинила імпорт електроенергії з Росії на два дні, не давши при цьому ніяких роз'яснень. Як заявляють енергетичні компанії з РФ, рішення Латвії не обгрунтовано технічними причинами. Внаслідок цього кроку в окремих країнах Європи ціни на електроенергію зросли на 8,5%. А в Росії внаслідок профіциту, електроенергія подешевшала на 15-35 рублів залежно від регіону.

Країни Балтії планують покинути БРЕЛЛ 2025, інтегрувавши свої мережі в європейсько-скандинавську енергосистему. Як вважають в РФ, Калінінградська область Росії таким чином буде енергетично ізольована.

Як говориться в матеріалі, вихід країн Балтії з БРЕЛЛ призведе до зниження прибутку російської енергетичної компанії "Інтер РАО", при цьому ситуація з енергоринком Європи нормалізується, оскільки у російської електроенергії ціна істотно нижче за рахунок того, що виробники з РФ не платять екологічних та інших податків. "У рішення країн Балтії вийти з БРЕЛЛ, очевидно, цілком політичний підтекст", - заявив журналістам представник "ВТБ-Капітал" Володимир Скляр.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...