Покарані за несправедливі графіки відключення електрики: В Україні оштрафували три обленерго

Покарані за несправедливі графіки відключення електрики: в Україні оштрафували три обленерго

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала трьох операторів системи розподілу (обленерго) за те, що вони не виконують графіки відключень світла, передають Патріоти України.

Перевірки НКРЕКП виявили недотримання графіків відключень електропостачання споживачам з боку трьох операторів систем розподілу, про це повідомляє прес-служба регулятора. Мова йде про "Вінницяобленерго", "Чернівціобленерго" та "Волиньобленерго"/

Перевірки охоплювали діяльність компаній протягом листопада - грудня 2022 року і здійснювались на численні звернення споживачів.

"Зокрема, вказані ОСР розподіляли участь споживачів у заходах з розвантаження енергосистеми (графіках відключення) нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти", - йдеться у повідомленні.

Регулятор призначив трьом компаніям санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. гривень та зобов’язав надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання. Крім того, на керівників згаданих обленерго накладені адміністративні стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 грн.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.