"Покращення", кажете? В Україні масово закриються молокозаводи, а ціни на молочні продукти злетять

Виробники молока змушені підвищувати ціни на молочні продукти через зростання тарифів на газ. У жовтні ціна на газ для молочних підприємств збільшилась з 11 до 38 грн за куб. м. Через це багато підприємств можуть повністю закритися, зазначають Патріоти України.

Через подорожчання енергоносіїв зростуть ціни і на пакувальну продукцію, й інші додаткові матеріали. Все це позначиться на кінцевому ціннику молока.

У собівартості виробництва готової продукції витрати на газ зазвичай сягають 15%. Якщо це продукція, що вимагає більш тривалої термічної обробки, як, наприклад, згущене молоко або сухе молоко, тоді частка витрат на газ стає ще вищою.З початку осені 2021 року вартість одного літра свіжого молока зросла у роздрібному продажу до 33,8 грн/л. Влітку, коли традиційно ціни на молочку опускаються, цього року тенденції змінилися. Заводи прогнозують, що зростання тарифів на енергоносії примушуватиме їх і далі підвищувати відпускні ціни на готову продукцію. Ймовірно, до кінця року вартість молочних продуктів зросте.

Ефективність багатьох молочних переробних підприємств в Україні на сьогодні практично на нулі. Деякі працюють у збиток і займатися переробкою молока для них невигідно. Подорожчання тарифів на газ – основний фактор, який може зрушити з ринку деякі молокозаводи, які просто не переживуть цієї зими.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...