Поки фермери блокують кордон: Польща "завалює" українські супермаркети своїм продуктом

Україна збільшує імпорт сирів, зокрема, з Польщі. Так, у березні в країну було завезено рекордно високий обсяг цього продукту - порівняно з довоєнним періодом. При цьому закордонний сир часто коштує дешевше за вітчизняний, через що українці все частіше воліють купувати саме його, передають Патріоти України. з посиланням на infagro. Характерно, якщо цей тренд збережеться, то "відбудеться черговий розподіл ринку між гравцями".

"У березні в Україну було завезено рекордно високий обсяг сиру порівняно з довоєнним періодом. Вибором споживачів все частіше стає європейський сир, який у більшості випадків уже зараз пропонується дешевше, ніж вітчизняний", – йдеться в повідомленні.

Звідки в Україну везуть сир

Водночас, наголошується, однією з країн, які активно продають в Україні свій сир, є Польща. Фермери якої, до речі, блокують кордон із Україною через нібито наплив її агропродукції.

"Польського (і не тільки) сиру на полицях магазинів стає все більше . Можливо саме з розрахунку на поставки в Україну, поточного року виробництво сиру в Польщі виросло більш ніж на 10%", – зазначають аналітики.

При цьому наголошується:різниця в збільшенні виробництва в Польщі майже дорівнює загальному виробництву аналогічних сирів в Україні. Це має неабияк насторожувати вітчизняних сироварів".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...