Поки не пізно! Дуда у Києві закликав ліквідувати "Північний потік-2"

Президент Польщі Анджей Дуда закликав до демонтажу газопроводу "Північний потік-2". За його словами, це продемонструє зміну європейської політики щодо Росії, яка грубо порушила норми міжнародного права. Про це Дуда заявив під час Другого саміту Кримської платформи. Президент Польщі перебуває з візитом у Києві, передають Патріоти України.

Дуда нагадав, що Європі не можна повертатися до "нормальних" бізнес-відносин із Росією. А вже заморожений "Північний потік-2" має повністю припинити існування.

"Я хотів би нагадати, що "Північний потік-2" з'явився вже після незаконного захоплення Криму. Більше не може бути повернення до нормального бізнесу у відносинах із Росією... Зміною політики Заходу має стати не просто припинення проєкту "Північний потік-2", а й ліквідація, повний демонтаж цього газопроводу", – сказав Дуда.

"Північний потік-2" був заморожений тільки після того, як Росія визнала "незалежність" так званих "ДНР" та "ЛНР". Пізніше президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що прихильність до російського газопроводу "була помилкою".

Розморожування проєкту та його можливий тимчасовий запуск деякі політики почали обговорювати після того, як РФ урізала постачання газу "Північним потоком-1". Лобісти інтересів Путіна в Європі доводять, що запуск "Північного потоку-2" нібито позбавить ЄС проблем із газом.

Наприклад, нещодавно колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер заявив про те, що "Північний потік-2" необхідно запустити. Таку заяву він зробив після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував пропозиції запустити "Північний потік-2". Він вважає, що така поведінка нагадує "наркоманію".

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...