Поки Південний, Одеса, Миколаїв заблоковані: Український морський трафік забезпечить румунський порт

Відновлення занедбаної залізничної гілки через Молдову зв'яже Укрзалізницю через портовий Рені в Україні з сусіднім Галацем на румунських берегах гирла Дунаю.

Румунія відремонтує залізничні шляхи для перевезення вантажів з України, передають Патріоти України.
Як заявив міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну, міністерство транспорту Румунії оголосило тендер на ремонт залізничної лінії між селом Джурджулешти (Молдова) та портом Галац для перевезення вантажів з України.
«Ми оперативно запустимо залізничну лінію в порт Галац. 19 травня 2022 року закінчується термін проведення тендеру на ремонт ширококолійної залізничної лінії між Джурджулешти та портом Галац», – зазначив міністр.
Таким чином, дунайський порт стане одним із ключових портів у регіоні для перевезення товарів та сировини, а Україна відновить товарообіг Чорним морем попри російську блокаду.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...