Поки Путін з Рогозіним плигають на батуті: Американці анонсували запуск гіперзвукової ракети для Пентагону

Якісно новий проект має зробити прорив у запуску наносупутників та ще ряд оборонних програм, котрі перебувають під грифом абсолютно секретно.

Ракетний стартап Generation Orbit Launch Services успішно захистив ескізний проект перспективної гіперзвукової ракети-носія X-60A, яка буде використовуватися для суборбітальних досліджень. Як повідомляє Defense Aerospace, стартап отримав дозвіл на складання першого льотного зразка носія, зазначають Патріоти України. Льотні випробування якого планується почати в 2020 році.

Ракета X-60A, що отримала цей індекс в жовтні 2018 року і початково називалася GOLauncher 1, розробляється для ВПС США. Її використовуватимуть як носій різного вимірювального обладнання, яке дозволить проводити дослідження в області мікрогравітації і астрофізики. Крім того, за допомогою ракети планується виводити в космос наносупутники.

Маса носія становить 1,1 тонни. X-60A зможе нести обладнання або наносупутники загальною масою від 136 до 454 кілограмів. Ракету можна буде використовувати для дослідницьких запусків по суборбітальних траєкторіях висотою від 15,2 до 36,6 тисяч метрів зі швидкостями польоту від чотирьох до восьми чисел Маха.

Згідно з планом, випробування гіперзвукової ракети-носія будуть проводитися в інтересах Дослідницької лабораторії ВПС США. В ході перших випробувань ракету запустять з літака-носія. Інші подробиці про хід проекту не розкриваються.

Раніше повідомлялося, що після початку серійного виробництва X-60A Generation Orbit Launch Services займеться виробництвом і більш важких ракет - GOLauncher 2 і GOLauncher 3. Вони зможуть нести великі за обсягом і масі вантажі, виконувати польоти по траєкторіях з великим діапазоном висот на більш високих швидкостях . Носієм ракет сімейства GOLauncher стане широкофюзеляжний літак DC-10.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...