Поки "Роскосмос" плигає на батуті: Space X доставить посадковий модуль україно-американської компанії Firefly Aerospace на Місяць

Компанія українського бізнесмена Максима Полякова Firefly Aerospace підписала контракт зі SpaceX про доставку посадкового модуля Blue Ghost до Місяця в 2023 році, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу компанії Firefly Aerospace.

Модуль Blue Ghost полетить до Місяця на ракеті-носії SpaceX Falcon 9 та доставить 10 наукових приладів NASA на поверхню Місяця в межах програми "Артеміда". Всього він має доставити понад 150 кг корисного навантаження.

"Це дуже важлива місія, над якою працюють найкращі інженери та найвідоміші компанії у сфері космосу. Така кооперація має велике значення для подальшого розвитку всього людства", - сказав Максим Поляков.

Компанія Firefly отримала контракт від NASA з доставлення наукового обладнання на Місяць у лютому 2021 року. З того часу інженери розробляють та тестують сам модуль та систему навігації. Blue Ghost здійснить посадку у Морі Криз на видимій стороні Місяця.

Blue Ghost відправлять до Місяця на ракеті Falcon 9 - найбільш вантажопідйомній ракеті на ринку, що дозволить здійснити переліт з мінімальним використанням двигунів Blue Ghost.

Довідка: Firefly Aerospace - це приватна аерокосмічна компанія, що надає космічні транспортні послуги. Компанія створена на базі Firefly Space Systems, яку у 2017 році викупив і перезапустив український підприємець і засновник Noosphere Ventures Максим Поляков. Компанія розробляє легкі транспортники для доставлення вантажів на навколоземну орбіту. Її головний офіс розташований у США, а науково-дослідний і дослідно-конструкторський центр підприємства є в Дніпрі.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...