Поки скрепи ліплять півнів із лайна: На Івано-Франківщині відкрили біогазову станцію з перероблювання сміття

Для видобутку газу зі сміттєзвалища було пробурено 28 свердловин та встановлено дві когенераційні установки потужністю 330 кВт/год кожна.

Біогазова станція із переробки сміття. Ілюстрація: прес-служба Івано-Франківської ОДА.

У селі Рибне Тисменицького району Івано-Франківської області відбулося відкриття біогазової станції з переробки сміття. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

На найбільшому полігоні твердих побутових відходів області збудовано станцію, яка дозволить добувати біогаз та переробляти його на електроенергію. Ця установка побудована також з метою попередження виникнення пожеж та забруднення довкілля, — сказала перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка.

Для видобутку газу зі сміттєзвалища було пробурено 28 свердловин та встановлено дві когенераційні установки потужністю 330 кВт/год кожна. Роботи по дегазації полігону ТПВ будуть продовжуватися у ході подальшої його експлуатації.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...