Поки тарифи ростуть шаленими темпами: Українцям не підвищать зарплати та пенсії - правила в 2023-му змінили

В Україні 2023 року роботодавців звільнили від необхідності індексувати зарплати. Крім того, без підвищення можуть залишити пенсії, стипендії та грошове забезпечення. Про це йдеться у роз'ясненні Держслужби з питань праці,передають Патріоти України.

Всі роботодавці можуть відмовитися від індексації та заробітних плат. "Водночас звертаємо увагу на те, що зупинення дії Закону України "Про індексацію грошових доходів населення" торкнеться не лише заробітної плати, це стосуватиметься й усіх інших доходів фізичних осіб, які індексують за цим Законом", – йдеться у публікації.

Зокрема, це:

  • пенсії;
  • стипендії;
  • грошове забезпечення;
  • суми виплат, що здійснюються відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • суми відшкодування шкоди, заподіяної фізичній особі каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я;
  • розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі.

Водночас власник або уповноважений ним орган може прийняти рішення про додаткові стимулюючі виплати у зв’язку з високим рівнем інфляції в Україні.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...