Політ людини на Марс все ближче: SpaceX підняла на висоту 150 метрів прототип корабля Starship (відео)

Планується, що корабель зможе брати на борт до 100 чоловік.

З вересня компанія SpaceX підняла на висоту близько 150 метрів тестовий прототип корабля Starship. В YouTube підприємства та бізнесмена Ілона Маска виклали відео з дрона і камер, встановлених на корпусі, передають Патріоти України.

Політ пройшов штатно, але при посадці в нижній частині прототипу щось загорілося, - полум'я віддалено загасили. "Схоже на те, що можна змусити полетіти що завгодно, хаха", - підписав відео глава компанії.

Фінальний варіант багаторазового корабля Starship разом з двома ступенями буде висотою близько 120 метрів, діаметром 9 м, стартовою масою до 5000 т. Вантажопідйомність хочуть довести до 150 т на низьку навколоземну орбіту. Матеріал корпусу - легована сталь. Проектується як для близьких (з однієї точки Землі в іншу), так і далеких польотів в космос, в тому числі на Місяць і Марс. Планується, що корабель зможе брати на борт до 100 чоловік.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...