Польотна програма виконана: Марсіанський корабель Маска ефектно вибухнув у небі (відео)

У компанії такі НП називають оригінально - "RUD": rapid unscheduled disassembly, тобто "швидке позапланове розбирання".

Увечері 2 лютого за київським часом дев'ятий тест-зразок космічного корабля Starship американської компанії SpaceX зробив випробувальний суборбітальний політ на висоту 10 км, після чого оригінальним чином повернувся в точку старту. При посадці апарат не зміг скинути швидкість і вирівнятися, в результаті чого розбився, повідомляють Патріоти України.

Судячи з усього, не спрацював один з двох двигунів, які повинні були забезпечити гальмування в заключній фазі польоту і посадку. Точна інформація з'явиться пізніше.

Політ тривав шість хвилин і 26 секунд. "Політ пройшов номінально. Наше найперше завдання - продемонструвати контроль над кораблем на дозвуковій швидкості. <...> Потрібно лише трохи попрацювати над посадкою. Нагадуємо: це всього лише тест-політ. Ми отримали багато хорошої інформації для аналізу", - повідомили в SpaceX.
У компанії такі НП називають оригінально - "RUD": rapid unscheduled disassembly, тобто "швидке позапланове розбирання".


Дефолт України можливий? Гетманцев розповів про найімовірніший сценарій, до якого вже готуються

вівторок, 7 травень 2024, 11:22

Власники євробондів України хочуть, аби Україна поновила обслуговування відповідних зобов’язань із наступного року (мова про суму до 0,5 млрд.дол. процентних платежів щорічно), передають Патріоти України. На фоні цього деякі ЗМІ почали ширити інформаці...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...