Помічник за кількасот гривень: Студент з Івано-Франківська створив недорогу "електроняню" для догляду за рослинами у теплицях

Економну електронну “няню” для теплиць створив студент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Василь Гринюк, повідомляють Патріоти України з посиланням на seeds.org.ua.

У чому особливість винаходу?

Зазначається, що такими системами аграрії користуються вже давно, але ця модель економічно вигідніша – вартість макету не перевищила 300 грн. А допомога від маленької помічниці (завбільшки 15 х 10 см) – неабияка.

“Ця система вимірює освітленість приміщення, вологість ґрунту й вологість повітря, а також температуру ґрунту й повітря, – пояснює автор. – Ще можна додати контроль РН ґрунту. Таку модель хоч зараз можна встановити в теплиці. Працює вона від блоку живлення на 5В або від Power Bank і може бути дуже зручною для невеличкого господарства”.

Як створював?

Василь Гринюк взявся за розробку системи контролю мікроклімату в тепличних приміщеннях — електронної “няні” для рослин навчаючись на третьому курсі. Замовив із Китаю необхідні елементи майбутньої конструкції й взявся до праці, пишуть у прес-службі ІФНТУНГ.

Вже за якихось два місяці на світ з’явився макет системи контролю мікроклімату в тепличних приміщеннях, а вже невдовзі його було запропоновано до уваги журі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності “Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка”. Хлопець отримав перемогу.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...