Попереду - найважчий опалювальний сезон: Коли в Україні злетять тарифи на комуналку і скільки будемо платити цієї зими

В Україні тарифи на комуналку збільшать не раніше 31 травня 2023 року. При цьому вартість опалення та гарячої води зафіксували за рахунок зобов'язання "Нафтогазу" продавати блакитне паливо теплокомуненерго за фіксованою ціною 7,4 грн за куб, передають Патріоти України.

Зокрема, було ухвалено рішення, згідно з яким Нафтогаз продовжить постачати газ виробникам тепла по 7,40 грн/м³. Тобто ціна залишається незмінною для всіх теплокомуненерго. Фіксованою ціною на газ залишається до 31 травня 2023 року.

"Нафтогаз" зафіксував для всіх своїх споживачів тариф у розмірі 7,9 грн. за кубометр. І хоча вартість блакитного палива нібито не змінюється, ще минулого року українці за кожний кубометр сплачували 6,9 грн. Тому газ за рік таки подорожчав, але, ймовірно, як мінімум до кінця воєнного стану ціна більше не змінюватиметься.

Загалом газу в Україні цілком може вистачити. До групи "Нафтогазу" входить головна газовидобувна компанія "Укргазвидобування". Зважаючи на те, що частину українців тимчасово мігрували за кордон, власного видобутку блакитного палива може вистачити для того, щоб забезпечити як мінімум потреби населення.

За різними оцінками українського газу може вистачити і на бізнес (який різко скоротився, частина великих промислових споживачів закрилася). А ось твердження про те, що український газ має бути ще дешевшим, ставить під загрозу успішний видобуток. Український газовидобуток потребує мільярдних інвестицій. І щоб забезпечити повну енергонезалежність, вже після перемоги на фронті "Укргазвидобуванню" доведеться залучати технології та інвестиції за кордоном.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...