Попереду успішні старти: Оприлюднено причину вибуху ракети Alpha україно-американської компанії Firefly Aerospace

Космічна ракета Alpha приватної компанії Firefly Aerospace, фото ілюстративне

Причиною катастрофи, що трапилась під час польоту ракети-носія Alpha стали неполадки в першій ступені ракети. Про це зазначило Державне космічне агентство України на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

Своє повідомлення ДКАУ доповнила такою фразою – "Сподіваємося побачити успішний орбітальний політ вже найближчим часом!". Тобто, це може натякати, що Firefly Aerospace та ДКАУ уже мають якісь спільні плани щодо проведення наступних стартів ракет-носіїв Alpha, зокрема для втілення програми по запуску в роботу супутника "Січ-2-30".

Також варто звернути увагу на слово "вантаж" у повідомленні Державного космічного агентства України, бо досі в українських ЗМІ не зазначалось, що ракета-носій Alpha мала на борту бодай якесь корисне навантаження. За деякими даними, ракета несла одразу 14 різних малих наукових супутників, вага корисного навантаження при цьому складала всього 92 кілограми.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.