Попри війну та кризу минулих років: Найбільша державна судноплавна компанія України отримала рекордний прибуток у 2023-му

Чистий прибуток державної компанії "Українське Дунайське пароплавство" за 2023 рік становив 719 млн. З 2022 року компанія сплатила у бюджет податків на суму понад 1,06 млрд грн, повідомив голова компанії Дмитро Москаленко.

Рекордний прибуток УДП за минулий рік не пов’язаний із високими ставками фрахту, наголосив Москаленко.

"Ажіотажний попит на річкові перевезення залишився у 2022-му. У 2023-му ставки стабілізувались на помірному рівні. Але доходи УДП продовжували зростати завдяки єдиній логістичній послузі, яка об’єднала фрахт з перевалкою в Україні та Констанці", – пояснив голова компанії.

Найбільша державна судноплавна компанія України отримала рекордний прибуток у 2023-му Загальна сума дивідендів за минулий рік – 215,6 млн грн. За словами Москаленка, це більше ніж за всі роки існування Українського Дунайського пароплавства загалом.

Москаленко назвав кроки, завдяки яким компанії вдалося досягнути рекордних доходів та конвертувати їх у рекордні відрахування до бюджету:

→ фрахт реалізувався виключно в білу, без посередників, за реальною ринковою ціною;
→ деофшоризація УДП – панамську дочірню компанію DSS зареєстрували податковим агентом України;
→ ліквідували схеми з пальним;
→ запровадили систему онлайн-моніторингу;
→ навели лад із закупівлями.

"Певний час нам дорікали відмовою від консервативної стратегії, від напрацьованої десятиріччями моделі роботи пароплавства. Але в результаті ми очистили підприємство від боргів, відновили флот, сплатили рекордні суми в державний бюджет", – резюмував Москаленко.

Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

понеділок, 29 квітень 2024, 23:50

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти Укра...

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...