Популярний делікатес опинився під загрозою: Італійське прошуто може зовсім зникнути

В Італії з січня 2022 року, коли почалася епідемія чуми серед свиней, знищено майже 120 000 голів, три чверті з них тільки за останні два місяці, коли ситуація погіршилася. Видання Independent пише, що на початку вересня сталося вже 24 спалахи захворювання, передають Патріоти України.

Найбільше постраждала Ломбардія, де хворобу виявили у домашніх свиней на 4500 квадратних кілометрах, зокрема регіонах П'ємонт і Емілію-Романью, які знамениті пармським прошутто.

Coldiretti, впливова сільськогосподарська лобістська група Італії, оцінює збитки, завдані галузі на сьогоднішній день, у 500 мільйонів євро, а деякі фермери можуть залишитися без засобів до існування.

"Поширення свинячої чуми досягло загрозливих масштабів, ставлячи під загрозу не тільки здоров'я тварин, а й весь свинарський сектор", - попередив президент Confindustria Етторе Прандіні.

Щойно чуму свиней було підтверджено в Італії, 12 країн, включно з Китаєм, Тайванем і Мексикою, запровадили негайну заборону на імпорт італійських свинячих делікатесів, таких як прошутто крюдо. Японія, Південна Корея і ще чотири країни просто обмежили імпорт. При цьому США і Канада імпортують свинину тільки з районів, не зачеплених свинячою чумою.

За даними асоціації італійської м'ясної промисловості Assica, це призвело до негайного скорочення експорту на 20 мільйонів євро на місяць для сектору, обсяг продажів якого торік становив 2,1 мільярда євро.

Гетманцев анонсував чергове підвищення військового збору і ПДВ, але проти запровадження податку на розкіш як і більшість слуг Зеленського

середа, 2 жовтень 2024, 22:40

Для вирішення проблеми фінансування Збройних сил України потрібно підвищувати як військовий збір, так і податок на додану вартість (ПДВ). Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга на...

Незважаючи на незадоволення населення: Гетманцев хоче якомога скоріше обкласти податком усі міжнародні посилки

середа, 2 жовтень 2024, 21:03

У Верховній Раді хочуть запровадити оподаткування на всі посилки з-за кордону, зокрема вартістю менше 150 євро. Про це голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив 2 жовтня, передають Патріоти України. ...