Популізм як могила економіки: Друзі Путіна догосподарювались - Італія за надійністю інвестицій поступається Греції

Облігації восьмої економіки світу стали більш ризикованими, ніж Греції, котра кілька років тому, завдяки популістам, стояла над самою прірвою. Наслідки - посилення інфляції та зубожіння населення в порівнянні з успішнішими сусідами

Для європейських інвесторів тримати італійські облігації наразі може бути більш ризиковано, ніж грецькі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Capital Economics прогнозує, що прибутковість 10-річних паперів Греції, які протягом більшої частини цього десятиліття були для багатьох інвесторів активом, якого краще уникати, до кінця 2019 року буде нижче ставки за аналогічними італійськими облігаціями.

Це є одним з індикаторів того, що вони можуть стати більш безпечним об'єктом для вкладень.

Така оцінка пов'язана з триваючими суперечками між Італією та Європейським союзом з приводу бюджету, які нервують інвесторів, а також з поліпшенням бюджетних перспектив Греції.

"Облігації Італії менш стійкі, ніж грецькі. Якщо динаміка економічного зростання в Італії погіршиться, побоювання з приводу стійкості її боргу посиляться, підштовхуючи прибутковості вгору. У той час як в Греції ставки залишаться непорушними", - говорить Симона Гамбаріні, економіст Capital Economics.

Грецькі облігації подорожчали в цьому році, а їх прибутковість впала до рекордного мінімуму на тлі інтересу інвесторів до ризикових паперів, викликаного зниженням віддачі від захисних активів.

Ралі отримало додатковий імпульс після європейських виборів минулого місяця, результати яких спонукали прем'єр-міністра Алексіса Ціпраса призначити дострокові вибори в країні на 7 липня, що відкриває можливість для приходу до влади більш дружнього до ринків уряду.

Італія, навпаки, залишилася в стороні від глобального ралі облігацій.

Поновилися побоювання, що дефіцит бюджету країни перевищить 3%-вий ліміт ЄС в наступному році, і це сприяло збереженню значного спреда прибутковості до бондів Німеччини з моменту спалаху напруженості восени 2018 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...