Попит підвищиться: Економіст припустив місяць, коли знову зросте ціна на сіль і цукор

Через повномасштабне військове вторгнення в Україні потерпає багато сфер. Зокрема населення переймається через зростання цін на продукти, передають Патріоти України.

Те, що їдять українці, 92% – внутрішнє виробництво. Про це 24 каналу розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Він пояснив, що ми експортуємо трошки фруктів, а також рибу, адже наразі українці не мають можливості її ловити.

Всередині країни ціна на продовольство значно нижча, ніж у наших сусідів. Через блокування експорту в Україні створилися умови профіциту продовольства,
– повідомив Олег Пендзин.

"За рік в нас дуже сильно подешевшали яйця, попри те, що є й втрачені птахофабрики. Україна повністю забезпечує себе молочкою. Фактично всім", – акцентував експерт.

Сіль та цукор

Попри це є дефіциті на деякі товари, які вимушені імпортувати. Олег Пендзин нагадав, що "Артемсіль" припинила свою роботу через воєнні дії, тому сіль привозять з-за кордону. Експерт припустив, що ціна не неї та на цукор зросте у липні. Адже почнеться період закруток й відповідно підвищиться попит.

Раціональна норма споживання солі – 5 кілограмів на душу населення в рік. Це визначено в Європі. Українці знаєте скільки зʼїдають? 15 кілограмів. Через особливість української продовольчої культури (закруток) й української кухні,– розповів Олег Пендзин. Він додав, що влітку в нас ще й дуже сильно зростає споживання цукру, адже господині готують варення.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...