Через повномасштабне військове вторгнення в Україні потерпає багато сфер. Зокрема населення переймається через зростання цін на продукти, передають Патріоти України.
Те, що їдять українці, 92% – внутрішнє виробництво. Про це 24 каналу розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.
Він пояснив, що ми експортуємо трошки фруктів, а також рибу, адже наразі українці не мають можливості її ловити.
Всередині країни ціна на продовольство значно нижча, ніж у наших сусідів. Через блокування експорту в Україні створилися умови профіциту продовольства,
– повідомив Олег Пендзин.
"За рік в нас дуже сильно подешевшали яйця, попри те, що є й втрачені птахофабрики. Україна повністю забезпечує себе молочкою. Фактично всім", – акцентував експерт.
Попри це є дефіциті на деякі товари, які вимушені імпортувати. Олег Пендзин нагадав, що "Артемсіль" припинила свою роботу через воєнні дії, тому сіль привозять з-за кордону. Експерт припустив, що ціна не неї та на цукор зросте у липні. Адже почнеться період закруток й відповідно підвищиться попит.
Раціональна норма споживання солі – 5 кілограмів на душу населення в рік. Це визначено в Європі. Українці знаєте скільки зʼїдають? 15 кілограмів. Через особливість української продовольчої культури (закруток) й української кухні,– розповів Олег Пендзин. Він додав, що влітку в нас ще й дуже сильно зростає споживання цукру, адже господині готують варення.
У новій реформі розмір пенсії залежатиме не від заробітної плати, а від розміру внеску, який людина сплатила з зарплати. Як повідомляє РБК-Україна, про це розповіла перша заступниця міністра соціальної політики України Дарія Марчак на Zoom-конференції ...
Золото – один із металів в Україні, який може зацікавити інвесторів. Зокрема, в країні є кілька перспективних золоторудних родовищ, серед яких виділяється Сауляк у Закарпатті. Про це професор, доктор геологічних наук, завідувач кафедри геології родовищ...