Пощастить не всім! Хто з українців може достроково піти на пенсію - чиновники дали відповідь

В Україні особи передпенсійного віку мають право вийти на заслужений відпочинок в достроковому порядку. Про це повідомляють представники Пенсійного фонду, зазначають Патріоти України.

Також це можливо у разі скорочення штатів на підприємстві, повідомили в управлінні праці та соцзахисту населення однієї з міських рад. При цьому в документах, які подаються в, обов'язково повинно бути зафіксовано, що працівник був звільнений з ініціативи роботодавця.

У разі, якщо майбутній пенсіонер має повний страховий стаж (30 років для жінок і 35 років для чоловіків), він також повинен зареєструватися в службі зайнятості протягом тижня після звільнення.

Крім того, розмір пенсії визначається залежно від придбаного страхового стажу та зарплати, з якої сплачено страхові внески до Пенсійного фонду. При цьому достроковий вихід на пенсію на її розмір не вплине.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 лютого 2021 року Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №3623, відповідно до якого в Україні запускається повноцінна робота електронних трудових книжок. Закон спрощує доступ до інформації про трудовий стаж, а це означає, що пенсії будуть нараховуватися автоматично.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...