Пошкодження виявились далеко не дрібними, як запевняв російський офіціоз: НПЗ у Туапсе вдруге зупинився після атаки дронів

Пожежа на НПЗ у Туапсе

Унаслідок нічної атаки українських дронів по нафтопереробному заводі у російському Туапсе пошкоджено установку з виробництва зріджених вуглеводневих газів. Через це завод призупинив свою роботу, пише Reuters.

"На горіння зрідженого вуглеводневого газу вказує відсутність чорного диму під час пожежі", - зазначило джерело видання.

За його словами, з технічної точки зору є можливість обійти установку скрапленого газу і перезапустити НПЗ найближчим часом.

"Секцію ЗВГ можна обійти та відновити первинну переробку. Частину газу залишити в нафті до граничного рівня тиску насиченої пари, а іншу частину пустити на власні потреби - на заводські печі", - додав співрозмовник Reuters.

Туапсинський нафтопереробний завод є одним із найбільших заводів у Росії. Уперше його атакували безпілотники СБУ 25 січня. На ремонт заводу у росіян пішло три місяці. Наприкінці квітня НПЗ знову запрацював.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...