Пошкоджений внаслідок атаки українських дронів термінал в Усть-Лузі, відновив завантаження палива, - ЗМІ

Новатек 21 січня був змушений призупинити деякі операції на терміналі в Балтійському морі через пожежу

Новатек відновила завантаження палива на своєму терміналі на Балтійському морі, зазначає Reuters.

Російська енергетична компанія Новатек відновила завантаження палива на своєму терміналі в Усть-Лузі на Балтійському морі, пошкодженому внаслідок атаки дронів. Нині йде завантаження палива на танкери Minerva Julie та Chrystal Arctic. Про це заявило інформагентство Reuters.

Новатек 21 січня був змушений призупинити деякі операції на величезному терміналі з експорту палива в Балтійському морі через пожежу, яка почалася після ударів дронів СБУ.

Аналітики тоді повідомили, що комплексу будуть потрібні тижні, щоб відновити масштабні операції, проте найближчим часом він може відновити частину операцій. Вони також вважають, що Новатек тепер буде змушений експортувати більше газового конденсату замість високомаржинального палива через інші термінали.


У 2023 році з порту Усть-Луга до Азії було відправлено 5,2 млн тонн нафти, з них 2,8 млн тонн надійшло з терміналу Новатека, йдеться в даних LSEG.

Комплекс отримує газовий конденсат, різновид легкої нафти, для переробки близько 7 млн тонн та виробництва нафтопродуктів, таких як нафта, авіагас і газойль.

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...