Послаблень немає: У Словаччині почали блокувати рух вантажівок до України

У Словаччині почали блокувати рух вантажівок до України

У Словаччині почали блокувати рух вантажівок в напрямку українського прикордонного пункту пропуску "Ужгород". Про це повідомляє Державна прикордонна служба України в Telegram, передають Патріоти України.

"За інформацією від словацьких прикордонників, о 16:05 на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке", суміжний українському пункту пропуску "Ужгород". Акцію, терміни якої наразі не відомі, проводять представники Спілки перевізників Словаччини", - йдеться у повідомленні.

Водночас, перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватимуть.

"Решту вантажів на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, по чотири вантажівки за годину. На в’їзд у Словаччину рух блокуватися не буде. Також не обмежуватиметься рух легкового автотранспорту та автобусів", - сказано у повідомленні.

Крім того, як розповів речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді", наразі на території Словаччини в бік України в черзі перебуває близько 900 вантажівок.

Ситуація на кордоні

21 листопада пів дня було заблоковано кордон зі сторони Словаччини, але тоді Спілка перевізників Словаччини заявляла, що це не їхня акція.

З початку листопада польські перевізники блокують пункти пропуску на кордоні з Україною, Йдеться про чотири напрямки: "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Гребенне" та "Шегині - Медика". Причиною акції стало невдоволення перевізників спрощеними правилами для українських колег.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...