Посмакувати зможуть не всі: В Україні популярний літній фрукт додав третину ціни - всього за тиждень

Ціни на дині в Україні за останній тиждень зросли майже на одну третину. Причиною цьому називають активний попит з боку споживачів і сезонне скорочення пропозиції від фермерів. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, передають Патріоти України.

У порівнянні з минулим тижнем диня в українських господарствах подорожчала в середньому на 33%. Фермери кажуть, що перш за все це пов'язано з сезонним скороченням пропозиції даної продукції.

Сьогодні у багатьох господарствах південного регіону практично завершилася прибирання ранніх сортів дині, водночас прибирання більш пізніх сортів фермери планують почати тільки ближче до кінця серпня. Також фермери повідомляють, що в цьому році дині не такі якісні, через те, що були проблеми з погодними умовами.

За скільки фермери продають дині

На цей час оптом дині з поля фермери відвантажують по 4-8 грн/кг ($0,015-0,30/кг). Відзначається, що на цей час дині в українських господарствах коштують в середньому на 23% дорожче, ніж в аналогічний період у 2020 році. На думку галузевих фахівців, настільки істотна цінова різниця пов'язана, перш за все, зі скороченням виробництва даних баштанних в країні через несприятливі погодні умови.

Чим корисні дині

Всього 1 порція дині здатна забезпечити майже на 100% добову потребу у вітаміні А, на 95% — у вітаміні С, на 1% — в кальції, на 2% — в залозі і на 5% - у вітаміні К. у дині також міститься вітамін В3 (ніацин), В6 (піридоксин), В9 (фолієва кислота) та інші корисні для організму сполуки.

Без світла по 16 годин на добу? Озвучено прогноз, в яких містах взимку буде найтяжча ситуація

неділя, 8 вересень 2024, 9:50

Взимку 2024 року Київ, Харків і Одеса можуть стикнутися з серйозними проблемами в енергопостачанні через дефіцит генерації та військові загрози. У випадку відключення зовнішнього постачання, мешканці цих міст можуть залишатися без світла до 16 годин на...

Злет чи падіння? Банкір дав прогноз, чого очікувати від курсу долара наступного тижня

неділя, 8 вересень 2024, 9:44

На валютному ринку, попри можливий інфляційний, енергетичний та воєнний тиск навряд чи можливе "курсове сум’яття". Основні зміни відбуватимуться в межах нових коридорах, а це 41-41,6 грн/долар та 44-46 грн/євро (міжбанк), 41,2-41,8 грн/долар та 44-46,5...