Постраждати може кожен! Не зарахували 11 років стажу до 2004 року: Журналістка розповіла деталі оформлення пенсії за віком

Журналістці Наталії Лігачовій, яка має майже 41 рік трудового стажу, під час оформлення пенсії не зарахували період до 2004 року, зазначають Патріоти України.

Лігачова повідомила у Facebook, що при підготовці документів її здивувало питання анкети: «Чи є ознаки того, що в якісь періоди не йшли відрахування до Пенсійного фонду».

Жінка була впевнена, що з 41 року необхідний страховий стаж, щоб вийти на пенсію у 60 років, має. Зазначимо, щоб оформити пенсію за віком, у 2022 році потрібно мати 29 років страхового стажу. У Пенсійному фонді виплати журналістці розрахували виходячи з 29 років та 6 місяців страхового стажу.

Заявниця навчалася у Київському держуніверситеті, до цього року працювала на заводі, потім були Держтелерадіо УРСР, Національна телекомпанія, кілька столичних газет. Тобто, людина була оформлена офіційно. І всі організації робили відрахування до Пенсійного фонду. Вона має трудову книжку з усіма записами. При цьому 11 років виробничого стажу залишилися «за бортом».

Журналістка готова збирати довідки та доводити свої 11 років роботи. Нагадаємо, після 1 січня 2004 року страховий стаж за періоди роботи обчислюють територіальні органи Пенсійного фонду за даними, що містяться у системі персоніфікованого обліку.

До 1 січня 2004 року страховий стаж визначається на підставі документів та законів, що діють до набрання чинності законом № 1058 «Про обов'язкове державне пенсійне страхування».

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...