"Потемкинские деревни" Путіна: Росія не побудує в Криму опріснювальні станції, - заступник голови Мінреінтеграції

Не можна спрогнозувати, що РФ буде робити далі з проблемою водопостачання Криму, зазначили у Кабміні.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, заявив, що Російська Федерація не зможе розв'язати проблему з водою у захопленому Криму, побудувавши опріснювальні станції, зазначають Патріоти України.

У РФ немає технології будівництва опріснювальних станцій, а купити її країна не зможе через санкції, розповів чиновник в інтерв'ю Obozrevatel.

Співрозмовник додав, що такі станції є дуже серйозним об'єктом інфраструктури.

Член Кабміну підкреслив, що технології для будівництва опріснювальних станцій мають небагато держав, і вони не зможуть їх продати, оскільки опиняться під ретельним наглядом.

"...Для того, щоб побудувати опріснювальні станції, потрібно мати технологію. А де її взяти? У Росії її немає. Купити через санкції вони не зможуть... що далі буде робити Росія з водою в Криму – спрогнозувати не можна...", – сказав Яременко.

Нагадаємо, після початку окупації Криму Росією Україна почала водну блокаду. Так звана "влада" не визнавала, що без води з материкової частини України на півострові виникнуть проблеми.

Пізніше у Криму обміліли водосховища, і окупанти пішли на серйозні кроки – обмежили подачу води споживачам, вирішили бурити свердловини.

РФ вирішила у 2021 році витратити мільярди рублів на розв'язання проблеми з водою. Зокрема російська сторона говорила про створення опріснювальних станцій.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...