Потерпатиме і Україна: Ціни на газ у Європі оновили історичний рекорд після вибуху на заводі "Газпрому"

Ціни на природний газ у Європі сягнули історичного рекорду, перевищивши 540 доларів за тисячу кубометрів, повідомляє російське бізнес-видання «Коммерсант». За даними видання, вартість палива зростає на тлі потужного вибуху, який стався на заводі «Газпрому» в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, зазначають Патріоти України.

Вибух і пожежа на заводі в Новому Уренгої. Росія, 5 серпня 2021 року

Пожежа розпочалася 5 серпня на заводі «Газпромпереробки» в місті Уренгой, це найбільше газопереробне підприємство в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії.

Відразу після інциденту було зафіксоване зниження обсягів транзиту газу по газопроводу «Ямал – Європа»: до кінця четверга поставки палива до Німеччини скоротилися вдвічі – з двох до одного мільйона кубометрів.

Джерело видання «Лента.ru» повідомило, що сировиною, яка використовується на заводі «Газпрому», є газовий конденсат із місцевих родовищ, і тепер там доводиться спалювати конденсат, оскільки «виробничі технологічні установки заводу повністю зупинені».

Як стверджується, 80% експортного російського газу видобувається саме в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, і тепер весь цей обсяг виявився під загрозою. Великих збитків завдано і екології, зафіксовані великі викиди продуктів згоряння газового конденсату, газу і нафти. Причини вибуху встановлюються.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.