Потік виїжджаючих з України зростатиме через "Польський Лад": Сусіди запровадять безпрецедентні податкові пільги для заробітчан і бізнесменів

Польський уряд готує масштабні податкові пільги для українських трудових мігрантів і підприємців, зазначають Патріоти України.

Йдеться про урядову програму "Польський Лад", яка передбачає, що заробітчани, у перший рік після переїзду до Польщі будуть платити в два рази менше податків, ніж самі польські громадяни. Протягом наступних трьох років вони зможуть відняти 50% від податку, сплаченого за попередній рік. Про це повідомляє Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування "Gremi Personal".

"Іноземець, який перенесе свою податкову резиденцію в Польщу, буде платити менший податок на прибуток повних чотири роки. Таким чином Польща хоче затримати у себе, зокрема, і громадян України на більш тривалий термін. Податкова пільга також буде охоплювати мігрантів, які вперше приїдуть до Польщі. Вони також зможуть протягом чотирьох років платити податки на пільгових умовах", - пояснюють у компанії.

Окрім того, Мінфін Польщі заявляє, що протягом чотирьох років держбюджет буде фінансувати цим людям внески в пенсійний фонд і страхування на випадок хвороби.


Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.