Потрапив під європейські санкції: Російський "Яндекс" залишився без свого засновника

Співзасновник і колишній генеральний директор "Яндекса" Аркадій Волож повідомив, що йде з компанії, передають Патріоти України.

Як повідомляє The Bell, прощальний пост Волож опублікував у внутрішньому порталі компанії і повідомив, що зараз рада директорів і менеджмент розробляють план реструктуризації компанії.

"У метушні останніх місяців я з вами так і не попрощався. Новий рік - гарний привід це виправити. Як ви знаєте, я вже давно не керую російським "Яндексом", а в цьому році мені й зовсім довелося залишити всі посади в компанії" - зазначив Волож.

Санкції проти засновника"Яндекса":

Аркадій Волож потрапив під європейські санкції на початку червня 2022 року.

Незабаром після цього співзасновник компанії залишив раду директорів і пост генерального директора Групи компаній "Яндекса", а також керівні посади в міжнародних дочірніх структурах групи.

1 листопада 2022 року Нідерландські активісти заселилися в будівлю, що належить співзасновнику"Яндекса" Аркадію Воложе. Попри введені санкції, його нерухомість влада Нідерландів не чіпала. Однак активісти написали, що очевидно, держава не вважає пріоритетом обмеження прав російських мільярдерів. Поліція приїхала, поспілкувалася з ними і чіпати не стала.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...