"Потрібен референдум": Гетманцев розповів про нову податкову реформу в Україні

Україні потрібен референдум щодо фінансових питань в тому числі і щодо системи оподаткування, як це є у Швейцарії. Про це в інтерв'ю УНІАН заявив голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передають Патріоти України.

"Я багато, що для себе переосмислив за ці три тижні. І, можливо, зараз скажу шокуючі речі. Я вважаю, що незламний народ, який виходить з голими руками на танки, здатний визначати самостійно своє фінансове майбутнє. Ми є достатньо зрілі та достатньо свідомі. Я виступаю за референдум щодо фінансових питань в тому числі і щодо системи оподаткування, як це є у Швейцарії", - зазначив Гетманцев.

При цьому, за його словами, один із варіантів податкової системи буде той, який діє у військові часи. "Після війни ми в межах широкої суспільної дискусії маємо ухвалити рішення разом, якою буде нова податкова система, а її варіанти ми, безперечно, підготуємо. І один із варіантів буде той, який діє у військові часи. Зараз представники середнього та великого бізнесу можуть на власний вибір скористатися опцією єдиного податку, при цьому, ліміт річного доходу підвищено з 7,5 млн до 10 млрд гривень, податок встановлюється на рівні 2 відсотків. При цьому знято обмеження щодо видів діяльності (окрім підакцизних товарів, видобутку корисних копалин та грального бізнесу)", - зазначив Гетманцев.

15 березня Верховна Рада ухвалила закон про додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни (№7137-д).

Зазначений проект закону передбачає можливість фізичним особам та підприємствам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ої групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...

Російський губернатор попросив у Китаю завод електроніки в обмін... на продукти

четвер, 16 травень 2024, 23:16

Губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував губернатору китайської провінції Хейлунцзян Лян Хуейлін відкрити в Єкатеринбурзі завод з виробництва мікроелектроніки. Натомість глава регіону пообіцяв відправляти до Китаю харчову продукцію ...