Потрібні руки: Кого в червні активно шукають і скільки платять українські роботодавці

В Україні все частіше шукають фахівців робітничих спеціальностей, які були дуже потрібні до вторгнення РФ в Україну. Про це йдеться в дослідженні кадрового порталу grc.ua, передають Патріоти України.

"У червні актуальних вакансій у цій сфері стало на 20% більше в порівнянні з попереднім місяцем. У загальній структурі всього ринку праці України частка вакансій сфери робочого персоналу становить 8% від усіх актуальних на порталі та входить до Топ-5 найзатребуваніших професійних сфер", — кажуть фахівці grc.ua.

За даними порталу, понад третину вакансій із робочих спеціальностей відкрито у Львові й області. На другому місці — Дніпро та область, а за ними слідує Донецька область.

Найчастіше підприємства шукають монтажників — 14% від усіх пропозицій, також відкрито вакансії для вантажників, комплектувальників, пакувальників товарів.

Щодо зарплат, то, як правило, таким спеціалістам пропонують у середньому 13,7 тис. грн. Проте зарплати стартують від 8,9 тис. грн — це середня зарплатна пропозиція для більшості робочих спеціальностей. Лише 16% компаній готові запропонувати спеціалістам 17,8 тис. грн на місяць, і лише 9% — зарплату на рівні 22,3 тис. грн і вище.

У grc.ua зазначили, що зарплата для слюсарів і механіків встановлена на рівні в середньому 20,8 тис. грн, для наладників — 18,5 тис. грн, а для операторів верстатів — 15,5 тис. грн. Різнороби можуть претендувати на оклад близько 14 тис. грн, така ж компенсація пропонується електрикам.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...