Потужністю 1232 кінські сили: Стартап зі США надрукує гоночну машину

За словами інженерів компанії Czinger, друк спортивного автомобіля може зайняти від 6 до 12 місяців.

Стартап зі США надрукує гоночну машину потужністю тисячі двісті тридцять дві кінські сили. Практично всі деталі після аналізу масиву даних надрукує 3D-принтер, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами інженерів компанії Czinger, друк спортивного автомобіля може зайняти від 6 до 12 місяців. Вони пояснили, що для стартапа це «величезний термін», тому їм потрібно було заздалегідь прорахувати всі витрати. Дослідники змогли почати друк відразу після того, як адаптували пристрій під свою мету - виготовлення конструкційних деталей.

«Ми починаємо з нуля. Комерційно доступні 3D-принтери і матеріали в нашому випадку не працюють. Сплави дуже крихкі, вони не призначені для наших цілей і для того, щоб зробити структуру транспортного засобу, необхідно заново винайти матеріали і створити спеціальну машину для їх друку», - пояснили вчені.
Німецький виробник 3D-принтерів SLM Solutions допоміг розробити технологію, яка може надрукувати всі деталі для автомобілю потужністю 1232 кінських сили. Запатентоване програмне забезпечення допомагає інженерам компанії заздалегідь підрахувати, які матеріали потрібні для досягнення найкращих результатів, а принтер друкує все після аналізу масиву даних.
Багато компонентів друкуються з запатентованих алюмінієвих сплавів. При цьому деякі деталі у вихлопній системі друкують методом 3D-друку Inconel з типу металу, який добре витримує екстремальні температури. Кілька стійок вони друкують з титану. 1% деталей автомобіля не друкують, вони зроблені вручну з високоміцного металу і вуглецевого волокна.
Маленька вага надзвичайно важлива при розробці такого високопродуктивного автомобіля. Він працює від бензиново-електричного гібридного силового агрегату і 2,9-літрового двигуна V8 з подвійним турбонаддувом.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...