Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тис. барелів через удари України по НПЗ, - бізнесмен

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Він зазначив, що такі атаки завдадуть удару по російському експорту. «Так що це, ймовірно, скоротить експорт на пару сотень тисяч барелів», — заявив він.

Компанія Gunvor була великим торговцем російською нафтою до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, але припинила торгівлю незабаром після початку масштабних бойових дій.

Загалом ринки сирої нафти здебільшого збалансовані та справедливо оцінені, сказав Торнквіст, додавши, що поставки до США, імовірно, зростуть цього року приблизно вдвічі порівняно з темпами 2023 року, що становлять від 700 000 до 800 000 барелів на день.

За останній тиждень відразу кілька російських НПЗ у різних регіонах зазнали атак безпілотників. В українській розвідці та СБУ в коментарі NV підтверджували причетність до деяких із цих атак.


Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...