Поведінка "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі викликає у всіх дочетних огиду, - виконавчий директор "Нафтогазу"

У Швеції завершилися слухання у справі оскарження російського "Газпрому" рішення арбітражу щодо поставок газу "Нафтогразу". Про це в Facebook написав виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, зазначають Патріоти України.
"Провів тут 10 днів. Слухання щодо оскарження" Газпромом "рішення арбітражу ... Тобто" Газпром "підписує контракт, в якому погоджується, що суперечки розглядатиме арбітраж; сам подає до арбітражу, коли виникає суперечка; арбітраж вирішує не на користь" Газпрому " ; але замість виконання рішення арбітражу "Газпром" заперечує його рішення, і ще ініціює новий арбітраж", - констатує зухвалу тактику Москви український чиновник.
За словами Вітренко, "Газпром" заперечує не одне, а всі три рішення арбітражу. Якщо слухання по першій скарзі тривали більше тижня, то слухання по третьому скарзі триватимуть більше місяця.
Разом з тим, "Газпром" паралельно пропонує "Нафтогазу" підписати мирову угоду про відмову від 3 мільярдів доларів, які арбітраж присудив "Газпрому" заплатити за невиконання умов контракту.
Вітренко додав, що представники "Газпрому" так роблять заради того, щоб Україна продовжила контракт про постачання газу, зобов'язання за якими "Газпром" не виконує, як і рішення по його арбітражу.
Також він повідомив, що національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" 1 листопада поточного року направить російської компанії "Газпром" позовні вимоги на більш ніж 11 мільярдів доларів США, що може стати компенсацією за припинення транзиту.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...