Повірка електролічильника: Українцям розповіли, на що важливо звернути увагу і як не стати жертвою обману

Компанії, що надають послуги з електропостачання, тарифи на яке в Україні постійно зростають, часто посилають контролерів перевірити стан та показання електролічильників. Споживачам електричної енергії важливо правильно поводитися, якщо до них у будинок прийшов контролер, зазначають Патріоти України.

Так, згідно з «Правилами оптового ринку електричної енергії», контролери мають право обстежити електролічильники споживачів. Щоправда, іноді під час проведення контрольних перевірок помилки, а іноді й зловживання, можуть допускати й енергетики. У такому разі вам корисно знати свої права.

Якщо до вас прийшов контролер, щоб звірити показання лічильника, насамперед перевірте його службове посвідчення. Якщо такий документ є, забезпечте контролеру доступ до приміщення для перевірки лічильника та дооблікової електропроводки. Перевірка має обов'язково проходити у вашій присутності.

За потреби покажіть перевіряючому (паспорт точки розподілу), а якщо є — і документ, оформлений під час попередньої перевірки. За бажання та наявності технічної можливості зробіть фото та (або) відео-фіксацію інспекції. І головне — уважно ознайомтеся із документом, який вам дають підписати за результатами перевірки. За потреби внесіть у документ свої зауваження.

Якщо ж ви не погоджуєтесь з діями контролера, зверніться до консультативного центру постачальника послуги або до Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...