Повірити голові фінансового комітету ВР зі "Слуги народу"? Гетманцев дав прогноз курсу гривні на кінець року

Прогнози про те, що курс гривні в Україні під кінець року підвищиться до 30 грн/долар нічим не підтверджені. Депутат від "Слуги народу", глава податкового і фінансового комітету парламенту Данило Гетманцев не бачить підстав для стрімкого зміни курсу гривні, передають Патріоти України.

"Є таке поняття як "валютні очікування". Сам по собі коментар посадової особи, яка має відношення до фінансів, може вплинути на курс валюти. Я не хочу надавати такого впливу. Але я не бачу поки що жодної підстави для того, щоб курс гривні стрибав. Ніякої не бачу підстави для цього", - заявив Гетманцев.
Як відомо, Україна в цьому році може не отримати кредит від МВФ, що, власне, може вплинути на курс долара. Однак, депутат переконаний, що дефіцит буде профінансований, і уряд знайде інші джерела фінансування. Курс при цьому підвищувати не доведеться.

"Нам буде складніше, нам знадобиться залучати кошти з інших джерел. Це, в принципі, нормально. Це те ж саме, що ми робимо в цьому році. В цьому році ми теж недоотримали гроші з МВФ. Відповідно, необхідно було залучити їх з інших джерел, що не було зроблено Мінфіном. Тому ми маємо деякі проблеми з виконанням видаткової частини бюджету зараз", - додав Гетманцев.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...